Trygghetsskapande resurs på plats efter detonation i Södertälje

Polisen kommer att ha en trygghetsskapande resurs i området Karlhov i Södertälje där en detonation skedde under natten till torsdagen. Detonationen skedde i anslutning till en bil vid ett bostadshus. Det finns inga uppgifter om personskador.

Under natten till torsdagen runt klockan halv fyra kom larmen in om detonationen. Polisen har spärrat av ett område runt platsen där detonationen skedde och arbetar med att samla in information. Polisens tekniker och bombtekniker är på plats.

Det görs teknisk undersökning och polisen undersöker om de boende har hört eller sett något. Så länge detta arbete pågår kommer avspärrningarna att vara kvar. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Under de närmaste dagarna, med start under torsdagen, kommer en trygghetsskapande och kontaktskapande resurs att finnas i området. Detta för att kunna svara på frågor och fånga upp ifall någon vill lämna uppgifter om händelsen.

Tipsa polisen

Den som har gjort iakttagelser eller har information att lämna kan:

Ringa 114 14 eller lämna information via polisens kontaktformulär.


Ring alltid 112 vid akuta ärenden. Det kan till exempel handla om att du ser någon som håller på att begå ett rån eller ett inbrott.