Två gripna för dubbelmord i Vallentuna

Polisen kraftsamlade tidigt alla nödvändiga resurser. På tisdagskvällen kunde två män, 25 och 27 år gamla, frihetsberövas, på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet i Vallentuna.

– Ett offensivt och kreativt polisarbete har lett fram till att två personer har kunnat frihetsberövas, säger Jan Evensson, chef för regionala utredningsenheten i Region Stockholm.

Det var den 15 januari som en man och en kvinna hittades mördade i en fastighet i Vallentuna. På tisdagskvällen frihetsberövade polisen två män som har anhållits av åklagare. Båda männen är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord i två fall.

Kraftsamlat polisens resurser - från start

– Vi har kunnat kraftsamla polisens olika resurser som gemensamt har kunnat jobba utifrån det metodstöd som vi använder för grova våldsbrott. Starten är väsentlig för att lyckas - man måste börja direkt. I det här fallet har vi lyckats få till resursen snabbt, säger Christer Axling, utredningsledare vid grova brott i region Stockholm.

Efter förhör med de misstänkta kommer åklagaren att besluta om de ska begäras häktade eller inte.

Polisen har sedan start efterfrågat tips från allmänheten och polisen är fortsatt angelägen att den som har information om morden hör av sig till polisen.
– Oavsett vilka arbetsmetoder polisen använder så är allmänhetens iakttagelser för utredning nödvändiga. Utan allmänheten kommer vi ingen vart, säger Christer Axling.

Utredningen fortsätter nu med bred inriktning för att säkra upp ytterligare bevisning.

Den som har uppgifter att lämna om dubbelmordet uppmanas kontakta polisen på 114 14 eller genom att besöka närmaste polisstation.