Derby på Zinkensdamms IP

Den 3 januari klockan 19:00 spelas ett allsvenskt bandyderby på Zinkensdamms idrottsplats. Det innebär att allmänna kommunikationer och vägarna på västra och centrala Södermalm kan vara belastade före matchen.

Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för stämningsfulla och trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar.

Stockholmspolisen har en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Var ute i god

Erfarenheter visar att insläppen tar tid med anledning av att besökarna måste visiteras, så ett tips är att vara på plats i god tid.

Polisen övervakar med UAS – polisens obemannade luftfartyg

Området som finns innanför Hornstull – Hornsgatan – Slussen – Götgatan – Skanstull – Ringvägen – Tantolunden ska klockan 17:00 – 23:00 övervakas av UAS med kameror. Syftet med övervakningen är att kunna ge en bra lägesbild till poliserna på marken samt att dokumentera vad som sker runt och på arenan.

Frågor och mer information

Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 902 16. Vid behov kommer information att lämnas på www.polisen.se samt på polisens twitterkanal @polisen08live.
För eventuella förändringar och störningar i kollektivtrafiken se www.sl.se.