Man häktad på sannolika skäl för misstänkt mord i Farsta

En man i 35-40-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord efter att en man hittades skadad i en lägenhet i Farsta den 17 januari.

Den 17 januari kallades polisen till en lägenhet i Farsta med anledning av ett misstänkt sjukdomsfall. När polis och ambulans kom till platsen anträffades en skadad man som fördes med ambulans till sjukhus och som senare avled av sina skador.

Omständigheterna kring dödsfallet gör att det inte går att utesluta brott och en förundersökning om mord inleddes. Utredningen har kunnat påvisa att den avlidne mannen utsattes för kraftigt våld mot kroppen och huvudet. Tre personer frihetsberövades tidigt i utredningen och satt under en tid häktade, skäligen misstänkta för mord. Dessa tre personer är nu släppta på fri fot.

Man i 35-40-årsåldern häktad
På torsdagen häktades en annan man, i 35–40-årsåldern, av Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Genomgång av muntlig och teknisk bevisning har lett fram till att tingsrätten häktade mannen. Utredningen har från början präglats av ett högt tempo och professionellt polisarbete vilket i slutändan kommer ge ett bra resultat. Nu väntar flera förhör och bredare inhämtning av teknisk och muntligt bevisning, säger Lars-Erik Hedberg, utredare på grova brott i region Stockholm Syd.