Polisens arbete efter mordet i Rinkeby i nordvästra Stockholm

På natten till nyårsafton sköts en man i en bil på Hjulstavägen i Rinkeby. Mannen avled av sina skador. Polisen arbetar nu intensivt med både brottsutredningen och för att öka tryggheten i Rinkeby.

– Vi har stor förståelse för att denna typ av händelser ger oro i området och lägger nu mycket kraft på att förstärka mordutredningen. Personal från hela polisområde Stockholm nord deltar i arbetet - allt för att ge de bästa förutsättningarna att lösa brottet, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

Tidigt i utredningen greps fem män som misstänkta för mordet – samtliga mellan 20-30 år. Brottsplatsen vid Hjulstavägen undersöktes av kriminaltekniker och bilen där brottet skett togs i beslag för teknisk undersökning.

Dagarna senare greps ytterligare två män som misstänks för inblandning i mordet.

Idag fredag den 3 januari har åklagaren begärt fem av de sju personerna häktade för mordet. De fem män som begärts häktade är misstänkta på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden.

De två personer som varit anhållna på skälig misstanke, den lägre misstankegraden, har torsdagen den 2 januari försatts på fri fot men misstanken mot dem kvarstår.

– Vårt arbete mot skjutvapenvåldet fortsätter med oförminskad styrka. Vi vet av erfarenhet att en skjutning kan ge upphov till hämndaktioner och arbetet mot de som begår denna typ av brott har därför intensifierats ytterligare, säger Niclas Andersson.

Den som har information att lämna i ärendet kan kontakta en polis de ser, ringa 114 14 eller kontakta polisen via kontaktformuläret på polisen.se.

Mer om polisens arbete mot skjutningar.