Fem män begärs häktade för synnerligen grovt narkotikabrott i Vallentuna

I fredags kväll gjordes ett beslag av en stor mängd narkotika i Vallentuna i norra Stockholm. Åklagare har nu begärt de misstänkta häktade vid Attunda tingsrätt.

Fem män greps av polis och anhölls av åklagare under lördagen på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Åklagare har nu begärt de misstänkta häktade vid Attunda tingsrätt.

– Polisen i hela landet arbetar intensivt för att stoppa det grova våldet och för att komma åt kriminella nätverk. En viktig del i arbetet är att få bort både vapen och narkotika. Det stora narkotikabeslag vi gjorde i fredags i Vallentuna är en viktig del i detta arbete. Arbetet fortsätter och för att lyckas på lång sikt krävs hela samhällets insatser, säger Patrick Ungsäter, polisområdeschef i Stockholm nord.

Häktningsförhandlingarna hålls i dag tisdag den 7 juli och beräknas vara avslutade strax efter klockan 15. 

– Narkotikabeslaget som gjordes i Vallentuna var stort. Exakt vilka mängder och vilka preparat det handlar om kan jag dock inte gå in på i nuläget. Utredningen är fortfarande inne i ett mycket tidigt skede, säger kammaråklagare Lars Ågren vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Målnummer i Attunda tingsrätt: B 7488-20

Polisområdeschef i Stockholm nord, Patrick Ungsäter, är tillgänglig för intervjuer efter klockan 15.15 idag. Kontakt via Polisen i region Stockholms mediecenter på 010-56 405 55.