Misstänkt rejvfestarrangör gripen för narkotikabrott i södra Stockholm

De senaste veckorna har boende runt Nacka naturreservat blivit störda på nätterna på grund av rejvfester. I fredags den 3 juli greps en person misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. Gärningsmannen misstänks även vara arrangör till rejvfester.

Efter en husrannsakan fann polisen flera olika preparat och den misstänkte gärningsmannen är nu häktad. I utredningen har det förstärkts att den misstänkte gärningsmannen är en arrangör för ett flertal rejvfester. Dessa fester skapar stora problem för de boende med hög musik och andra ordningstörningar. Festerna hålls oftast i skyddade naturreservat som även kan störa djuren i skogen.

– Det är inte ovanligt att det påträffas ett hundratal personer vid dessa rejvfester. Även om alla inte är narkotikapåverkade så förekommer det extremt mycket narkotika på festerna. Vi arbetar brottsförebyggande genom att kontrollera personerna både innan och under festerna. Vi använder oss av både uniformerad och civil personal, säger Markus Khan, förundersökningsledare på lokalpolisområde Nacka.

För att festerna ska kunna genomföras lagligt krävs det tillstånd från polisen och markägaren. Arrangören ska svara för att det råder god ordning enligt ordningslagen.

– Festerna är olagliga, eftersom ingen har sökt tillstånd varken för en offentlig tillställning eller för att ha fest i ett naturreservat, säger Sofie Ordell, kommunpolis på lokalpolisområde i Nacka.