Sex personer åtalas för inblandning i mångmiljon-rån på Arlanda

Åklagare har väckt åtal mot sex personer för inblandning i ett grovt rån på Arlanda den 4 december förra året där rånarna kom över kontanter och guld till ett totalt värde av drygt 10,2 miljoner kronor.

Det var vid terminal 5 på Arlanda som tre personer överföll en växlingskurir och därefter flydde tillsammans med en fjärde person från platsen. Rånarna kom över kontanter och guld till ett totalt värde av drygt 10,2 miljoner kronor.

Efter ett omfattande utredningsarbete kunde Gränspolisenheten i region Stockholm identifiera flera av rånarna som därefter greps i ett tillslag i februari. Ytterligare en gärningsperson greps senare. Gärningsmännen är kända av polisen, men inte för den här typen av grova brott.

I dag står tre män åtalade för grovt rån, två män för medhjälp och en kvinna för grovt penningtvättsbrott. En person är fortfarande på fri fot.

– Det nära samarbetet med åklagarkammaren i Norrort i Stockholm och våra utredares samt analytikers idoga arbete har varit en framgångsfaktor i ärendet, säger Daniel Almskog, på gränspolisen region Stockholm som har handlagt ärendet.