37 nya poliser till region Bergslagen

Idag blev polisstudenter anställda polisassistenter. Det ägde rum vid firande av studentexamen i Stockholm och i landets polisregioner. För polisregion Bergslagen innebär det att vi välkomnar 37 nya poliser.

På grund av risken för smittspridning så firades studentexamen dels digitalt via videosändning från Stockholm, dels på plats i Örebro, Falun och Karlstad.

- Vi välkomnar våra nya polisassistenter till polisexamen och till polisregion Bergslagen! Våra nya kollegor är viktiga i vårt arbete för att skapa trygghet och säkerhet för medborgarna i regionen och ingår som en del i den starka tillväxt som polisen har under de kommande åren. De 37 nya poliserna börjar på måndag i lokalpolisområdena och jag vet att de är hjärtligt välkomna ut i verksamheten, säger Niclas Hallgren, biträdande regionpolischef i polisregion Bergslagen.

Fr o m måndag kommer de nya poliserna att tjänstgöra vid polisregionens lokalpolisområden. Fördelningen mellan polisområdena är att 15 polisstudenter placeras i polisområde Örebro län, 14 st i polisområde Värmland samt 8 st i polisområde Dalarna.

482 nya poliser i hela landet