Ny chef för rättsavdelningen är utsedd

Gunilla Hedwall

Gunilla Hedwall blir ny chef för rättsavdelningen på Polismyndigheten, och tillträder den 14 september. Närmast kommer hon från Skatteverket där hon var rättschef.

− Jag tycker att Polismyndigheten har en mycket viktig samhällsfunktion. Det ska bli spännande att få bidra till att vidareutveckla rättsavdelningen tillsammans med avdelningens medarbetare och kollegor. Det ska bli roligt att få träffa alla och lyssna på vilka förväntningar som finns på rättsavdelningen, säger Gunilla Hedwall.

Gunilla Hedwall kommer närmast från Skatteverket, där hon haft olika chefsfunktioner.  De senaste sex åren har hon varit chef över rättsavdelningen där, med cirka 260 medarbetare på 31 orter.

Tidigare har Gunilla arbetat på Jordbruksdepartementet och på Europeiska Kommissionen i Bryssel.

− Gunillas Hedwalls uppdrag är att tillsammans med medarbetarna samordna och utveckla Polismyndighetens rättsliga processer och leveranser samt vara ett strategiskt och operativt stöd till hela myndigheten. Gunilla har en gedigen erfarenhet och blir ett värdefullt tillskott för Polismyndigheten och utvecklingen av svensk polis. Jag ser fram emot att Gunilla ska börja hos oss, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Rättsavdelningen

Rättsavdelningen, RA, har cirka 750 medarbetare och ansvarar bland annat för den rättsliga styrningen och det juridiska stödet i Polismyndigheten.

RA består av sju regionala rättsenheter, tre centrala processenheter och ett avdelningskansli.