Polisen flyttar in i nya lokaler i Rinkeby

Polisen börjar flytta in i nya polishuset i Rinkeby idag.

"Polisen blir mer tillgängliga för alla boende", säger tf lokalpolisområdeschef Therese Rosengren. Bild: Minna Ridderstolpe/Polisen

Nu är det nya polishuset i Rinkeby färdigt och idag 1 juni börjar polisen flytta in. I september ska alla vara på plats, och då öppnar reception och passexpedition för allmänheten.

När det nya polisstationen på Rinkebyplan 2a är i full drift i september kan allmänheten besöka receptionen för att bland annat göra anmälningar, lämna in hittegods och beställa pass.

– Vi är glada att vara tillbaka i Rinkeby. Vårt mål är att finnas så nära medborgarna som möjligt, och vi hoppas bli ännu mer tillgängliga för boende i området, säger Therese Rosengren, tf lokalpolisområdeschef.

Den nya polisstationen har sedan byggstarten för 2,5 år sedan gjorts om från bostadshus till kontorslokaler. Den lokala polisen fanns tidigare på Askebykroken men behövde större lokaler. Under ombyggnaden har polispatrullerna utgått från polishuset i Solna.

Polisstationen blir arbetsplats för alla medarbetare i lokalpolisområde Rinkeby, som omfattar stadsdelarna Rinkeby-Tensta och Spånga-Kista. Delar av polisens kontaktcenter PKC, som svarar på samtal till 114 14, kommer också att sitta här. Flera nya medarbetare på PKC har rekryterats från området.