Polisen förstärker bemanningen under ordinarie Summer Meet-helg

Polisen är förberedd på att bilentusiaster kan samlas 2-4 juli då Summer Meet från början skulle ha genomförts. Till helgen finns därför en förstärkt bemanning för att kunna upprätthålla allmän ordning och säkerhet.

– Om bilentusiaster tar sig till Västerås ökar risken för större folksamlingar och fler ordningsstörningar, därför har vi en förstärkt bemanning så vi kan hantera detta, säger Tommy Alriksson, stabschef för polisens särskilda händelse som arbetat med evenemanget en längre tid.

Polisen hoppas att eventuella besökare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att inte sprida onödig smitta och riskera människors liv och hälsa.

– Via bland annat hotellavbokningar och motorklubbar har vi fått indikationer på att de flesta som har tänkt besöka den ordinarie Summer Meet-helgen har avbokat sin resa. Men tittar vi på andra inställda evenemang runtom i Sverige så finns det en risk att besökare ändå tar sig hit och att polisen får mer att göra.

– Uppmaningen till besökare som tar sig till Västerås är att följa de lagar, regler och rekommendationer som finns. Uppstår det spontancruisingar och större folksamlingar kommer vi att ingripa.

– Det bästa vore om vi kunde lägga resursen på annat än att ingripa mot spontancruisingar och större folksamlingar, risken finns att andra akuta ärenden får stå tillbaka vilket vore olyckligt. Min uppmaning blir då att besökare stannar hemma istället, avslutar Tommy Alriksson.