Polisens kontaktpunkt Ekerö ersätts med områdespoliser och uppsökande verksamhet

Polisens kontaktpunkt Ekerö invigdes i oktober 2016 i samband med att polisstationen på Ekerö stängde. Det var en viktig och välbesökt mötesplats under de första åren men i takt med att svarstiderna på polisens telefonnummer för icke-akuta ärenden, 114 14, har kortats ner och fler hittar den information de söker på polisen.se och tipsar och anmäler brott den vägen, så kommer det numera sällan några besökare. Den fasta mötesplatsen har därför spelat ut sin roll.

Vällingby lokalpolisområde har utökat sin brottsförebyggande verksamhet med områdespoliser som arbetar uppsökande framförallt med inriktning mot de medborgarlöften kommunen och polisen kommit överens om. Områdespoliserna har också ett tydligt ungdomsfokus, säger lokalpolisområdeschef Catrine Kimerius Wikström.

Ekerö kommun och lokalpolisområde Vällingby har ett nära samarbete i det brottsförebyggande arbetet och kommunen välkomnar den ökade polisiära närvaron.

Det är viktigt att polisens resurser på Mälaröarna prioriteras på bästa sätt. Att man satsar på uppsökande verksamhet för att nå fler och komma närmare våra medborgare är helt i enlighet med våra önskemål. En polispatrull i kommunen dygnet runt har varit ett av Ekeröalliansens mål, säger Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande.

Hitta polisstation

Solna, Sundbybergsvägen 15
Tjänster: Anmälan, Beslag, Hittegods, Pass/nationellt id-kort, Vapen

Sollentuna, Tingsvägen 7
Tjänster: Anmälan, Hittegods, Pass/nationellt id-kort, Vapen

Stockholm city Norrmalm, Kungsholmsgatan 43
Tjänster: Anmälan, Beslag, Hittegods, Tillstånd, Vapen

Stockholm city Passexpedition, Bergsgatan 48

Hitta fler polisstationer

Tipsa polisen

Den som har gjort iakttagelser eller har information att lämna kan:

Ringa 114 14 eller lämna information via polisens kontaktformulär.


Ring alltid 112 vid akuta ärenden. Det kan till exempel handla om att du ser någon som håller på att begå ett rån eller ett inbrott.