36 nya poliser välkomnas till polisregion Nord

Idag tar polisstudenterna examen och 36 nya medarbetare välkomnas till polisregion Nord.

– Det här är ett mycket välkommet tillskott av nya kollegor och friska krafter som stärker vår brottsbekämpningsförmåga. Varje examensdag utgör ännu ett steg mot den långsiktiga tillväxtsfas som svensk polis är i full färd med att genomföra, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i polisregion Nord.

På grund av coronapandemin genomförs polisexamen till stora delar dititalt. Istället för en examen vid respektive lärosäte har studenterna samlats i det polisområde där de ska tjänstgöra. I hela regionen handlar det om 36 nya poliser fördelat på de fyra länen:

  • Jämtland 3
  • Norrbotten 13
  • Västerbotten 11
  • Västernorrland 9

Totalt handlar det om 482 polisstudenter som examineras. På måndag börjar de sina anställningar runt om i landet och med de nytillkomna poliserna har Polismyndigheten närmare 33 000 anställda, vilket är fler än någonsin tidigare.

– Jag vill ha ett jobb som är både fysiskt krävande, men även mentalt utmanande där jag får arbeta med människor och möta dem i olika situationer. Den kombinationen gör att jag utvecklas, säger Martina, som på måndag börjar jobba som polis i Jämtland.