Polispodden Stockholm: Polisen i sociala medier

Viktor Adolphson ”YB Södermalm” på Twitter och Reine Berglund, från Polisen Huddinge på Facebook.

Viktor Adolphson ”YB Södermalm” på Twitter och Reine Berglund, från Polisen Huddinge på Facebook hör du i Polispodden Stockholm - om polisen i sociala medier. Bild: Polismyndigheten

Hur använder polisen sig av sociala medier? Lyssna på avsnittet med två välkända poliser i sociala medier, Viktor Adolphson ”YB Södermalm” på Twitter och Reine Berglund, från Polisen Huddinge på Facebook.

Lyssna på podden:

 Webb: Polisen i sociala medier

 Spotify: Polisen i sociala medier

 Itunes: Polisen i sociala medier

 Acast: Polisen i sociala medier

(Prenumerera på Polispodden Stockholm i din podcast-app så får du upp kommande avsnitt direkt när de publiceras.)

Polisen har funnits på sociala medier sedan 2011. Stödet finns från polisledningen att möta allmänheten – inte bara på gatan, utan även där många är på sociala medier.

Viktor och Reine berättar om hur de ser på dialog, hjälp från allmänheten vid efterlysningar, ryktesspridning och det hårda samtalsklimatet som kan uppstå i kommentarsfälten. Hur agerade de under terrordådet på Drottninggatan? När är de som mest aktiva på sociala medier? Och vilka minnen bär de med sig extra starkt från åren i polisens sociala medier? Allt detta och mer får du höra i avsnittet.

Polisens sociala medier används inte för anmälan utan via 114 14, polisens kontaktformulär på polisen.se och akut via 112.

Samtalet leds av Carina Skagerlind, presstalesperson på polisens mediecenter i region Stockholm.

Musik i detta program
Titel: The Drama
Artist: Rafael Krux

https://freepd.com/