Angående nattens bilbrand på Ersboda i Umeå

Under natten mot måndag den 11 maj har tiotalet bilar förstörts i brand i en carport på Filgränd på Ersboda i Umeå.

Flera vittnen larmade om branden som startade strax efter midnatt. Branden misstänks vara anlagd och en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Det är för tidigt att kunna slå fast om denna brand har ett samband med tidigare bränder, men det är naturligtvis ett scenario vi utreder, kommenterar Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå.

Under natten har polisen arbetat intensivt på brottsplatsen och hållit vittnesförhör samt sökt med hund i området. Under dagen kommer en teknisk undersökning att genomföras.

– Det är minst lika angeläget för oss att bemöta den oro som skapas som att utreda själva händelsen. Vi kommer att finnas på plats för att söka upp personer i området, prata med ungdomar i skolan och med lokala näringsidkare. Vi arbetar med både synliga resurser och mer dolt, berättar Michael Rystedt.

Polisen fortsätter även med dörrknackning hos närboende och tar där hjälp av PKC (Polisens kontaktcenter), vilket innebär att det kan komma att ringa ett samtal från dolt nummer till de personer som bor i området.

– Men alla som sett eller vet något om händelsen får gärna kontakta oss direkt via 114 14, säger Michael Rystedt.

Det finns ännu ingen misstänkt för den här branden. Vad gäller de bränder som inträffat i lokalpolisområdet de senaste månaderna så framhåller Michael Rystedt att det målmedvetna polisarbetet fortsätter med oförminskad styrka.

– Vår inriktning kvarstår, det är ett fåtal individer som ställer till oreda och begår brott. Det är min övertygelse att vårt ihärdiga arbete kommer att ge ett positivt resultat.

Presskontakt

Fram till och med klockan 15.00 måndag den 11 maj.

Michael Rystedt
Lokalpolisområdeschef Umeå
Telefon: 010-568 22 53