Sju greps efter insats mot narkotika i Södertälje

Polisen slog idag tisdag den 19 maj till mot sju adresser i Södertälje i en insats mot narkotika. Sju personer greps misstänkta för inblandning i narkotikaförsäljning som pågår i området Saltskog.

Polisen har under en längre tid fått in uppgifter och klagomål från boende i Saltskog om att det säljs och brukas mycket narkotika i Södertäljestadsdelen. Polisen har tack vare informationen som lämnats haft extra koll på området och har vid ett flertal tillfällen påträffat narkotika som varit gömd ute i terräng samt i parker.
– Vi har identifierat vilka som säljer narkotikan och efter det ökat på vårt arbete mot narkotikaförsäljarna. Detta har lett fram till dagens tillslag, säger Daniel Löfgren, operativ samordnare vid polisen i Södertälje.

Kokain och cannabis i beslag
Vid tillslagen mot de sju adresserna i Södertälje under tisdagen greps sju personer i åldrarna 19 till 25 år. Samtliga misstänks för att vara inblandade i den narkotikaförsäljning som pågår i stadsdelen Saltskog och huvudmännen är nu misstänkta för grovt narkotikabrott. I samband med husrannsakningarna togs bland annat kokain och cannabis i beslag.

Tillslaget rubriceras som grovt narkotikabrott, narkotikabrott samt penningtvätt. Polisen ska nu sammanställa och analysera det insamlade materialet samt hålla förhör med de misstänkta personerna. Åklagare ska därefter besluta om de frihetsberövade personerna ska begäras häktade.

Dagens insats ingår i Tore 3, det lågintensiva och långsiktiga arbetet mot den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

Läs även:
Flera gripna och dömda i arbetet mot grovt kriminella i Södertälje