Brand på polisstationen i Vännäs

Med anledning av den misstänkt anlagda branden på polisstationen i Vännäs under natten så har det inletts en förundersökning gällande grov mordbrand och sabotage mot blåljusverksamhet.

Strax efter klockan 00.30 i dag tisdag den 5 maj gick ett larm som indikerade en brand i den fastighet där polisstationen i Vännäs ligger. Några minuter senare larmades det om en bilbrand på Liljas väg i Vännäs.

Det har konstaterats att det finns skador på fastigheten i form av krossade rutor och omständigheter som tyder på en anlagd brand i anslutning till entrén till polisstationen.

Sedan årsskiftet gäller en ny lag som skärper straffet för sabotage mot blåljusverksamhet.

– Denna gång blev skadorna begränsade, men det kan få stora konsekvenser för samhället och medborgarna när blåljusverksamheten angrips och störs. Vi ser därför allvarligt på detta och har satt in alla tillgängliga resurser i förundersökningen och för att finnas närvarande för medborgarna i Vännäs, säger lokalpolisområdeschef Michael Rystedt.

Eventuella kopplingar mellan nattens bränder är det ännu för tidigt att kunna fastslå, utan något som de pågående förundersökningarna får visa.

Under dagen sker en brottsplatsundersökning vid polisstationen. Det kommer även att hållas förhör med närboende och genomföras ett sök med hund. Ingen person är frihetsberövad i nuläget.

– I samband med bilbranden så har vi vissa vittnesuppgifter, bland annat att tre yngre personer ska ha sprungit från platsen. Förmodligen så finns det någon eller några som vet något kring händelserna och kanske fler personer som gjort iakttagelser under natten i Vännäs. Vi vill att alla som har något att berätta hör av sig till oss så att vi kan ringa in den eller de som ligger bakom detta, säger lokalpolisområdeschef Michael Rystedt.

Tips och iakttagelser lämnas via telefonnummer 114 14.

Presskontakt

Lokalpolisområdeschef Michael Rystedt finns i dag tisdag den 5 maj klockan 10.00-12.30 på plats i Vännäs och tillgänglig för att svara på frågor från media.

Malin Axroth, polisområdeskommunikatör (vidareförmedlar kontakt)
Telefon: 010-568 31 40