Chatt om polisutbildningen och polisen som arbetsgivare

Aspiranter.

Bild: Lars Hedelin

Inga fysiska informationsmöten i vår – då chattar polisen istället. Få svar på dina frågor om den nya antagningsprocessen, polisyrket och polisutbildningen. Vi svarar också på frågor om civila yrken inom polisen.

För att bli polis behöver du inte vara särskilt stor och stark – däremot måste du ha bra hand med människor och en grundläggande vilja att göra samhället tryggare för alla. Men vilka krav ställs? Och hur fungerar egentligen distansutbildningen? Vilken utbildning finns för att bli hundförare?

Måndagen den 25 maj mellan klockan 17 och 19 svarar vi på dina frågor i en chatt om polisyrket och polisutbildningen. Vi svarar självklart också på frågor om våra civila yrken inom polisen. Hur är det att jobba som passhandläggare och vilken bakgrund krävs för att jobba som presstalesperson eller RLC-operatör?

De senaste åren har polisen haft informationsmöten i alla våra lokalpolisområden där vi har berättat om polisutbildningen och svarat på frågor om yrket. Med anledning av coronaviruset är samtliga dessa möten inställda och därför vill vi möta alla som har frågor via en chatt istället.

Nytt för i år är att du kan ansöka till polisutbildningen när som helst under året – inte bara mellan två givna datum. Tester och antagning sker löpande vilket gör att hela processen, som tidigare tagit 30 veckor i bästa fall, kommer att ta 30 dagar.

Det går självklart också bra att komma fram till någon av våra medarbetare på stan och få svar på dina frågor.

Chattar genomförs på följande sidor:

Östergötland:

Polisen Norrköping – Facebook och Instagram

Polisen Motala – Facebook och Instagram

Polisen Linköping – Facebook

Jönköpings län:

Polisen Höglandet – Facebook och Instagram

Polisen Jönköping – Facebook

Polisen Värnamo – Facebook

Till toppen