Fem gripna efter tillslag i Södertälje

Efter tillslag mot ett flertal adresser i Södertälje kunde polisen idag gripa fem personer, alla strategiskt viktiga personer kopplade till den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

Polisen slog idag till mot ett flertal adresser i Södertälje, den här gången handlade det om utpressning. De misstänkta är strategiskt viktiga individer där  flera av dem ingår i det ledande skiktet i vad som kallas nätverk Södertälje.

– De här personerna är väldigt viktiga för oss i vårt arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. De är strategiskt viktiga för nätverkets organisation och den brottslighet som nätverket bedriver. Dagens gripanden är också en del i att få stopp på sprängningarna och det stora antalet utpressningar som pågår mot boende i Södertälje, säger Daniel Löfgren, ansvarig för insatsen.

Fyra personer i åldrarna till 27 till 54 år sitter nu anhållna misstänkta för bland annat allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott, grov utpressning samt försök till grov utpressning. Såväl vapen som kontanter beslagtogs vid dagens insats.

Efter förhör och sedvanliga utredningsåtgärder kommer åklagare fatta beslut huruvida häktningsframställan ska lämnas in.