Fyra personer häktade misstänkta för grov brottslighet i Södertälje

De personer som i tisdags greps misstänkta för grov utpressning, försök till grov utpressning, grovt vapenbrott samt allmänfarlig ödeläggelse häktades idag av Stockholms tingsrätt.

Minst två av de häktade ingår i det ledande skiktet i ett nätverk i Södertälje och bedöms ha stort inflytande kopplat till den grova organiserade brottsligheten i Södertälje. 

- Vi vet att det finns ett stort mörkertal när det gäller ärenden som rör utpressning och försök till utpressning. Vi vet också att många drabbade är rädda, har blivit skuldsatta och känner sig utsatta men vi uppmanar er som blivit utsatta att polisanmäla. Vi måste få ett stopp på detta och tillsammans bekämpa den här brottsligheten. Om du har information att lämna, kontakta polisen på 114 14, säger Daniel Löfgren, polisen Södertälje. 

Polisen är intresserad av alla uppgifter som rör utpressning eller utpressningsförsök i Södertälje. 

- Kontakta oss så gör vi en bedömning av vad som kan vara intressant och om du själv har blivit själv så upprättar vi en anmälan. Vi vet att det finns både filmer och ljudinspelningar från utpressningar vilket är en mycket viktig del i bevisningen, säger Daniel Löfgren.  

Fem gripna efter tillslag i Södertälje