Intensivt arbete i mordutredning – åtal väckt

Den 18 december 2019 färdades en 28-årig man tillsammans med en 30-årig man i en bil. I bilen mellan Köping och Arboga delade 28-åringen ut ett stort antal knivhugg mot 30-åringen, vilket fick till följd att mannen som knivhöggs avled.

Polisen misstänker att 30-åringens kropp därefter har legat kvar i bilen under dagen och natten och att 28-åringen har kört kroppen till en fastighet norr om Köping. Därefter har 28-åringen med en yxa avskilt delar ifrån kroppen och gömt dessa i en komposthög.

Polisen fick kännedom om ärendet den 21 december då blod hittades i den aktuella bilen. 30-åringen misstänktes då ha blivit utsatt för människorov.

Under utredningens gång har vissa uttalanden om det misstänkta mordet gjorts, men det är inte helt fastställt varför 30-åringen den 18 december 2019 knivhöggs till döds.

Idag åtalas 28-åringen för mord och brott mot griftefriden. I samma ärende åtalas en 28-årig kvinna för skyddande av brottsling (grovt brott) och brott mot griftefriden alternativt medhjälp till brott mot griftefriden. Kvinnan är inte misstänkt för inblandning i mordet.

28-åringen har i förhör berättat del av omständigheterna kring händelsen. Kvinnan förnekar inblandning.

Förundersökningen har letts av en åklagare sedan den 21 december 2019. Ärendet har utretts av lokalpolisområde Västra Mälardalen.