Lyckad insats mot narkotika i Årjäng

Polisen i lokalpolisområde Arvika har haft en lyckad insats mot narkotika i Årjäng under två dagar i maj, då man även fick tillfälle att ingripa mot annan brottslighet.

- Riktade insatser har vi mot narkotika då och då i mån av möjlighet. Vi vet vad narkotika ställer till med och den här gången var det Årjäng som kom att bli föremål för insatsen, säger Jonas Wendel, chef för lokalpolisområde Arvika, som Årjäng tillhör. 

Själva insatsen pågick under de två dagarna 22-23 maj. I insatsen ingick flera civila patruller och tillgång till hund. Själva arbetet hade planlagts utifrån vad som var känt för polisen om den polisiära situationen på orten och det direkta arbetet påbörjades med att de medverkande stämde av informationen med varandra.

Spaning företogs på kända adresser och målet förutom att lagföra personer var även att skaffa in ytterligare information som kan hjälpa polisen i arbetet mot narkotika och annan kriminalitet. Själva insatsen förlades till tidpunkt på dygnet där man bedömde att man hade störst Vapenbrottmöjlighet att få resultat.

Vapenbrott

Resultaten lät inte vänta på sig. Redan på fredagskvällen den 22/5 fick polisen anledning att besluta om en husrannsakan som resulterade i att man hittade ett illegalt vapen och att misstanke om stöld uppstod i en annan ände. Likaså kunde man frihetsberöva en person för ringa narkotikabrott samt innehav efter en språngmarsch för poliserna. Man gjorde även intressanta spaningsiakttagelser i ett annat ärende.

Under lördagen den 23/5 kunde man redan på väg till Årjäng ingripa mot ett fordon där föraren nu misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott samt ringa narkotikabrott  gällande en passagerare i bilen. Väl i Årjäng fick man stopp på en bil där föraren nu misstänks för drograttfylleri och innehav. Här blev det också fråga om husrannsakan som dock inte gav något att anmärka på. Under insatsen denna dag kunde man också göra flera iakttagelser av spaningskaraktär som har bäring både på Årjängsområdet men även ut i landet.

Förutom arbetet som insatsen var inriktad på så fick man även tillfälle att under insatsen ingripa mot mer vardaglig brottslighet i Årjäng under de två dagarna.