Kenneth Vikström ny polisområdeschef i Norrbotten

Kenneth Vikström blir ny polisområdeschef i Norrbotten.

Idag blev det klart att Kenneth Vikström blir ny polisområdeschef i Norrbotten när Håkan Karlsson går i pension. Kenneth tillträder tjänsten den 1 augusti.

Idag fattade regionpolischef Micael Säll Lindahl beslut om att erbjuda Kenneth Vikström tjänsten som ny polisområdeschef i Norrbotten.

- Kenneth har en bred erfarenhet av polisarbetet som kommer att bidra till regionen och svensk polis på ett bra sätt. Hans ledarskap stämmer också väl överens med den ledningsfilosofi vi har arbetat med de senaste åren. Med Kenneth som polisområdeschef är jag övertygad om att vi kommer att se en fortsatt positiv utveckling i Norrbotten, säger Micael Säll Lindahl.

När Kenneth fick erbjudandet från regionpolischefen tackade han ja omgående.

- Jag är glad och stolt över att få förtroendet och ser verkligen fram emot arbetet framöver. Polisen bedriver en spännande och viktig verksamhet, och att få vara med att forma och leda denna verksamhet känns mycket roligt, säger Kenneth Vikström.

Kenneth Vikström har varit polis sedan 1995. Närmast kommer han som uppdraget som tillförordnad kanslichef i Norrbotten och lokalpolisområdeschef i Piteå Älvdal.

Han tillträder tjänsten som polisområdeschef den 1 augusti.