Tydliga effekter av Rimfrost i region Öst

Rimfrost insats

I april gjordes flera tillslag i Norrköping inom ramen för operation Rimfrost. Bild: Björn Öberg

52 vapen i beslag, 120 beslag av droger, 32 beslagtagna fordon. Ett halvår med operation Rimfrost i region Öst har gett resultat.

Operation Rimfrost inleddes den 10 november och riktar sig mot grov brottslighet som hanterar skjutvapen och explosiva ämnen.

–Vi har lyckats störa de kriminella i regionen. Bland annat har vi hindrat 52 vapen från att komma till användning genom att beslagta dem. Förutom insatser i vår egen region har vi också skickat förstärkningar till Malmö och Uppsala, där Rimfrost haft den mest intensiva verksamheten, säger Fredrik Lindfors, biträdande kommenderingschef i Rimfrost i region Öst.

Fram till den fjärde maj har 18 år, 11 mån och 13 dagar i fängelse dömts ut inom fram för Rimfrost, dessutom fyra års skyddstillsyn.

De brott som det handlar om är mord, försök till mord, rån, misshandelsbrott, utpressning, narkotikabrott, vapenbrott, bedrägerier, med fler.

–Arbetet kommer att fortsätta i vår ordinarie linjeverksamhet när Rimfrost avslutas. Vi tar med oss erfarenheterna från arbetet i Rimfrost och fortsätter oavbrutet arbetet mot dem som försöker förstöra vårt samhälle, säger Fredrik Lindfors.

Resultat Rimfrost polisregion Öst (period 2019-11-10—2020-05-04)

Antal anmälningar: 334

Antal husrannsakningar: 268

Beslag

  • Vapen – 52 st
  • Knivar – 31 beslag
  • Ammunition/kulor/hylsor – 28 beslag
  • Vapendelar – 18 beslag
  • Sprängmedel – 3 beslag
  • Personbil/MC – 32 beslag
  • Droger – 120 beslag

Gripna: 69 st

Anhållna: 49 st

Häktade: 18 st

Domar: 18 år, 11 mån, 13 dagar, skyddstillsyn 4 år

Podd om Rimfrost

Det senaste avsnittet av polispodden Öst handlar om Rimfrost och gästas av Martina, som arbetet i Malmö inom ramen för Rimfrost, och Fredrik Lindfors, biträdande kommenderingschef i Rimfrost i region Öst.

Avsnittet finns på plattformar där poddar finns: 

Spotify  

Podbean