20-åring får fängelse för dödsolycka i södra Stockholm

En 20-årig man döms till fängelse i tre år och tre månader efter att ha vållat en olycka med dödlig utgång på Örbyleden i södra Stockholm den 14 januari. En man i 50-årsåldern avled i olyckan och ytterligare två skadades.

Det var natten till den 14 januari som 20-åringen orsakade en allvarlig olycka på Örbyleden i Bandhagen när han i nära 200 kilometer i timmen försökte köra ifrån polisen. 20-åringen som färdades i en stulen bil hade vägrat att stanna på polismans tecken vilket initierade ett förföljande. 

I korsningen Örbyleden/ Grycksbovägen körde 20-åringen mot rött och krockade med ett annat fordon vilket orsakade att en man i 50-årsåldern avled och att ytterligare två personer skadades allvarligt.

Likgiltig enligt tingsrätten

Tingsrätten anser att den 20-årige mannen genom sitt agerande visat att han varit i det närmaste helt likgiltig inför konsekvenserna av sitt handlande. Mannen döms nu till fängelse i tre år och tre månader för bland annat grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. 20-åringen döms också att betala totalt närmare 900 000 kronor i skadestånd till de drabbade. 

Den nu dömde mannen medger att han kört bilen och att han förorsakat olyckan.