Kommunpoliserna i polisområde Västernorrland

 • Rickard Hagström, kommunpolis Lpo norra Ångermanland
  Rickard Hagström, kommunpolis Lpo norra Ångermanland Bild: Rickard Hagström
 • Rikard Ödmark, kommunpolis Lpo södra Ångermanland
  Rikard Ödmark, kommunpolis Lpo södra Ångermanland Bild: Fredrik Gerdin
 • Morgan Norman, kommunpolis Lpo Medelpad
  Morgan Norman, kommunpolis Lpo Medelpad Bild: Elisabeth Holmbom
 • Annica Odelind, kommunpolis Lpo Medelpad
  Annica Odelind, kommunpolis Lpo Medelpad Bild: Elisabeth Holmbom
1/4

I polisens verksamhetsidé framgår att polisen ska komma närmare medborgarna och vara ledande i det brottsförebyggande arbetet. Som en del av detta arbete har det skapats en ny funktion inom svensk polis som kallas kommunpolis.

I Västernorrland har vi fyra kommunpoliser, en i lokalpolisområdena norra och södra Ångermanland och två i lokalpolisområde Medelpad. I Lpo norra Ångermanland ingår Örnsköldsvik kommun och kommunpolisen heter Rickard Hagström. I Lpo södra Ångermanland ingår Härnösand, Kramfors och Sollefteå kommun och där är Rikard Ödmark kommunpolis. I Lpo Medelpad jobbar kommunpoliserna Morgan Norman och Annica Odelind. De har ansvaret för Sundsvall, Timrå och Ånge kommun. 

Kommunpoliserna har ett strategiskt uppdrag och är samordnare i kontakten med samhället. Tillsammans med kommunerna och externa intressenter ska de driva processen för det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i kommunen. Ett av kommunpolisernas uppdrag är att tillsammans med kommunerna ta fram medborgarlöften som utgör en del av samverkansöverenskommelserna. Lär känna din kommunpolis där du bor!