Mordet på Ramels väg: en frias – fängelsedomar på 18 år och 7 år kvarstår

Resultatet efter Hovrättens dom idag är en frikännande dom mot den 24-årige man som även i tingsrätten frikändes för inblandning i mordet på Ramels väg 2017. Tingsrättsdomen kvarstår gällande bland annat 28-åringen som dömts till 18 års fängelse för mord.

En 23-åring mördades vid en återvinningsstation på Ramels väg i Malmö den 30 mars 2017.  Mannen sköts till döds av två gärningspersoner som därefter flydde från platsen på moped, sedan vidare i bil när mopeden hade lämnats och satts i brand.

I november 2019 dömdes en 28-årig man av tingsrätten till 18 års fängelse för mord. En 24-årig man och en 28-årig man dömdes för medhjälp till mordet till fängelsestraff i sju, respektive fyra år. En 24-åring man frikändes i tingsrätten.

Männen som dömdes till 18 respektive sju års fängelse överklagade sina domar till Hovrätten, men drog sedan tillbaka sina överklaganden. Resultatet av dagens dom från Hovrätten över Skåne och Blekinge frikänner 24-åringen. Tingsrättens dom avseende 18 års fängelse står fast för 28-åringen och sju års fängelse står fast för 24-åringen.

– Malmöpolisen är nöjda med domen och det professionella arbete som utförts från de initiala åtgärderna på brottsplatsen till det envisa utredningsarbetet som genomförts tillsammans med åklagare. Utfallet påverkar området positivt och ökar tryggheten i ett långsiktigt perspektiv, säger Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef Malmö söder.

– Domen är ett bevis på att fastän det nästan gått tre år sedan mordet inträffade, kan flera personer dömas för sin del i brottet. Polisen ger aldrig upp arbetet mot det dödliga våldet och har fortsatt tydlig målsättning att mord ska klaras upp, säger Hasse Persson, kriminalkommissarie på Malmöpolisen.