Nyrekrytering i full gång i polisregion Nord

18 medarbetare har nu rekryterats till polisregion Nord för att stärka arbetet med särskild utsatta brottsoffer. En av dem är Natalia Molina Leiva.

Natalia Molina Leiva arbetar sedan fyra månader tillbaka vid gruppen Brott i Nära relation och brott mot barn vid Utredningssektionen hos  hos polisen i Jämtland. Hon är en av fyra nya utredare som anställts för att arbeta med särskilt utsatta brottsoffer. 

– Det är mycket som är nytt, men jag trivs jättebra. Tanken är att jag ska bli barnförhörsledare. Det är ofta väldigt komplicerade ärenden, då det inte sällan är anhöriga till barnet som är misstänkta. Det känns väldigt spännande, säger Natalia Molina Leiva som är utbildad socionom och som tidigare arbetat som barnutredare inom socialtjänsten. 

350 nya medarbetare

Brottsområdet särskilt utsatta brottsoffer handlar framförallt om våldtäkter, brott i nära relationer och vålds- och sexualbrott mot barn. I hela landet handlar det om en förstärkning med cirka 350 nya medarbetare. 

– Det här är en väldigt viktig ambitionsökning. Vi behöver stärka vår utredningskapacitet för att våra utredare ska få så goda förutsättningar som möjligt. Det rör sig om grova brott där tid är en viktig faktor för framgång, säger Micael Säll Lindahl, regionpolischef i region Nord. 

Olika funktioner

I polisregion Nord rör det om totalt 27 nya tjänster. 18 personer har redan rekryterats och rekryteringen av övriga nio är i full gång. Förutom utredare handlar det sig även om it-forensiker och analytiker. 

– Jag är jätteglad att man gör den här typen av satsning och jag vill verkligen rekommendera andra att söka. Det är kul att få jobba tvärprofessionellt tillsammans med poliser och jurister. Vi har olika kompetenser och olika perspektiv, säger Natalia Molina Leiva.


Regionpolischef Micael Säll Lindahl finns tillgänglig för intervjuer klockan 09-12 under torsdag 5 mars. Kontakta kommunikationschef Agneta Andersson på 010-568 22 95.