Polisen vill nu ha din hjälp med att lösa fler kalla fall

Två poliser undersöker en brottsplats med blodspår.

Brottsplatsundersökning. Bild: Polisen

Polisens kalla fall-grupp i Syd vill ha din hjälp med att lösa fler ouppklarade gamla mord. Nu publicerar vi ytterligare sex fall. Känner du till något som du inte tidigare har berättat för polisen. Kontakta oss!

I polisregion Syd (polisen i Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län) arbetar en grupp brottsutredare vid regionala utredningsenheten i Malmö med ouppklarade mord och dråp, så kallade kalla fall.

Nu går vi ut med information om ytterligare sex ouppklarade mord, fem i Skåne och ett i Kronobergs län. Vi vill ha in tips från allmänheten för att kunna komma vidare i våra utredningar.

– Vi fortsätter med publicering av våra ouppklarade fall av dödligt våld. Vi är tacksamma för den mycket positiva respons vi hitintills har fått främst från anhöriga till offren men även från allmänheten. Denna positiva respons har fått oss beslutsamma att fortsätta på den inslagna vägen med att publicera kalla fall allt eftersom dessa ärenden kommer till oss i kalla fall-gruppen, säger gruppens chef kommissarie Bo Lundqvist.

– Vi vet att det finns personer som har värdefull information att lämna till oss och vi vädjar till dem att höra av sig till oss. Den information de har kan leda vidare till att ett ärende får sin uppklaring, en gärningsman hindras från att begå nya brott och framförallt blir det en lättnad för anhöriga, nära och kära till ett offer som får en förklaring till det fruktansvärda som har hänt, säger Bo Lundqvist.

– Kalla fall-gruppen fortsätter med sitt arbete inte bara för att få möjlighet att lösa det enskilda ärendet utan också för att de som har begått gärningarna aldrig ska känna sig säkra på att ha kommit undan med sitt brott. Vi kommer aldrig att sluta jaga er, säger Bo Lundqvist.

Här är de mord som vi nu vill ha din hjälp med tips och information om:

Mer information om alla publicerade mordfall. Nu finns även några kalla fall från polisregion Stockholm publicerade här.

Har du information eller tips om vad som kan ha hänt i samband med morden kontakta oss!

E-post: kalla.fall-region.syd@polisen.se
Tipsformulär: Tips till polisen i polisregion Syd
Telefon: 114 14, be om att få prata med Polisens Kontaktcenter (PKC) om kalla fall i polisregion Syd.

Vi tar också gärna emot fler tips och information om de kalla fall som vi tidigare har publicerat.