Trygghetsinsats efter detonation i Vasastan i Stockholm

Under dagen finns polisen på plats med extra resurser på Surbrunnsgatan i Stockholm med anledning av den detonation som skedde vid en restaurang natten till den 10 mars. Detonationen medförde skador på fastigheten, främst i form av krossade rutor.

– Vi kommer att vara på plats under dagen med ett mobilt poliskontor för att möta de boende, näringsidkare och andra som har frågor kring händelsen. Vi arbetar också nära och i samverkan med Norrmalms stadsdel för att ge bästa möjliga service till medborgarna med anledning av vad som har hänt. Vi är självklart väldigt intresserade av att få in tips från personer som har sett något eller gjort iakttagelser kring händelsen. Det är alltid bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite säger Staffan Grenehammar, biträdande chef för lokalpolisområde Norrmalm.

Tips kan lämnas till poliser på platsen eller på telefon 114 14.

En förundersökning rubricerad grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts och ett omfattande utredningsarbete pågår.

Ett stort antal förhör har hållits och polisen håller på att analysera de tips som hittills har kommit in. Polisen inväntar även resultatet av den tekniska undersökning som genomförts.