56 nya poliser välkomnas i Öst

  • Per-Olof Johansson, som börjar jobba i lokalpolisområde Eskilstuna.
    – Polisutbildningen är det bästa jag har gjort i mitt yrkesliv men samtidigt det mest dynamiska och utvecklande jag har gjort, säger Per-Olof Johansson, som börjar jobba i lokalpolisområde Eskilstuna.
  • Amanda , som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.
    – Jag ser fram emot att få börja jobba med det som jag alltid drömt om, säger Amanda, som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.
1/2

Idag börjar 56 nya poliser arbeta i region Öst. ”Jag ser fram emot att få börja jobba med det som jag alltid drömt om”, säger Amanda som är ny polis.

De nya poliserna välkomnades i sitt lokalpolisområde och fick digitalt ta del av tal av bland annat rikspolischef Anders Thornberg och inrikesminister Mikael Damberg. 
– I mitt arbete ingår det många roliga och spännande saker. Men få saker är så hedrande som att hälsa nyexaminerade poliser välkomna som anställda i Polismyndigheten. Även om det i år sker på ett annorlunda sätt så är glädjen lika stor, säger Ulrika Herbst, regionpolischef i Öst.

– Jag ser fram emot att få börja jobba med det som jag alltid drömt om. Nu blir det på riktigt med mer ansvar, säger Amanda som börjar arbeta i lokalpolisområde Motala.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba. Det är ett yrkesval som jag kan rekommendera alla. Polisutbildningen är det bästa jag har gjort i mitt yrkesliv men samtidigt det mest dynamiska och utvecklande jag har gjort. Det är inte lätt att bli polis men det är verkligen något som utvecklar en själv, säger Per-Olof Johansson, som börjar jobba i lokalpolisområde Eskilstuna.

Nya poliser i region Öst

PO Jönköpings län 24

PO Östergötland 16

PO Södermanland 16