Borås: Två män döms till fängelse efter skott på Hässleholmen

I somras avlossades skott vid Hässle torg i Borås. Två män dömdes i dag till fängelse i tre år, respektive nio månader för inblandning i skjutningen.

Det var den 4 juli som två skjutningar ägde rum i Borås. Den första inträffade i stadsdelen Norrby i samband med ett bråk mellan flera personer. Den andra skottlossningen skedde en timme senare, på Hässle torg, där ett skott avfyrades i riktning mot en restaurang.

En 37-årig man döms för grovt olaga hot och grova vapenbrott till tre års fängelse. Borås tingsrätt bedömer att gärningarna har varit av allvarligt slag:
”Det har rört sig om inte bara innehav utan även ett hänsynslöst användande vid två tillfällen av ett skarpladdat vapen i offentlig miljö”, skriver tingsrätten i sin dom.

En 26-årig man döms till nio månaders fängelse för medhjälp till grovt olaga hot. En tredje man som åtalats för inblandning i händelsen, friades för skjutningen, men dömdes till fyra månaders fängelse för bland annat narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.