Insats mot kriminell miljö gav resultat

Under torsdag kväll den 5 november genomförde polisen Uppsala tillsammans med Kronofogden och Uppsala Kommun en gemensam insats.

- Jag är nöjd med insatsen och vill passa på att tacka dem som hört av sig till oss och lämnat tips. Det är viktigt eftersom det är tillsammans vi kan komma åt den grova brottsligheten, säger Stefan Siesing, polisinsatschef LPO Uppsala/Knivsta.

Med utgångspunkt från underrättelser och analys skedde arbetet mot kriminalitet i framförallt stadsdelen Stenhagen, men även andra adresser i Uppsala.

Insatsen genomfördes i en kombination av hög polisär närvaro och underrättelsebaserat arbete. Eftersom Kronofogden jobbade operativt sida vid sida med polisen effektiviserades båda parters arbete. Genom Uppsala Kommuns socialtjänst kunde åtgärder vidtas direkt och minutoperativt.

Flera beslag gjordes av narkotika, både centralstimulantia och cannabis samt narkotikaklassade läkemedel. Flertalet personer blev misstänkta för ringa narkotikabrott och en misstänkt drograttfyllerist kunde ertappas. Efter beslag av ammunition inleddes även en förundersökning gällande misstänkt brott mot vapenlagen. Kronofogden kunde genomföra flera utmätningar av föremål.