Man gripen misstänkt för koppling till dödsskjutning i Norsborg, Stockholm

På morgonen den 24 november greps en man i 20-årsåldern misstänkt för grovt skyddande av brottsling, kopplat till skjutningen i Hallunda natten till den 2 augusti där en 12-årig flicka träffades och avled av sina skador.

Mannen som varit anhållen i sin frånvaro misstänks för grovt skyddande av brottsling och greps i Stockholmsområdet på tisdagsmorgonen. I samband med gripandet genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är inte misstänkt för brott.
– Ett intensivt utredningsarbete har pågått sedan dag ett och vi har nu nått ett skede där vi har anledning att genomföra detta gripande. Frihetsberövandet är ett viktigt steg framåt mot att också komma vidare med ärendet i sin helhet, säger utredningsledare Lukas Molander.

Nära 500 förhör har genomförts i utredningen

Polisutredningen med målet att lagföra de ansvariga för denna skjutning där ett oskyldigt barn blev offer är ytterst prioriterad hos polisen i region Stockholm och pågår med oförminskad styrka. Nära 500 förhör har hittills hållits och en stor mängd information har på olika sätt samt inhämtats, analyserats och värderats.
– Förhoppningen är att vi ska kunna göra fler frihetsberövanden framöver, säger Lukas Molander.

Tisdagens gripande är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i region Stockholm driver.

Läs även: Intensivt utredningsarbete efter att 12-åring i Norsborg sköts ihjäl