För närvarande är det tekniska problem med vårt passbokningssystem, både på webb och via 114 14. Vi ber er försöka lite senare om det inte fungerar att boka tider för pass i nuläget.

Man häktad för grovt vapenbrott i Husby

Flera personer med koppling till organiserad brottslighet i Järva har gripits den senaste veckan. Bland annat häktades idag en person misstänkt för grovt vapenbrott.

Vid kontroll av ett källarförråd i Husby torsdagen den 19 november påträffades ett skjutvapen. I samband med beslaget greps en person som nu har häktats misstänkt för grovt vapenbrott.

Natten mot idag, den 23 november, genomfördes ett fordonsstopp i Rinkeby där två personer med koppling till ett kriminellt gäng påträffades med narkotika. Personerna sitter nu anhållna misstänkta för narkotikabrott.

Två män greps för grovt häleri

I onsdags i förra veckan kunde även två personer med kopplingar till kriminella grupperingar i Järva-området gripas i Solna misstänkta för grovt häleri i samband med att en bil beslagtogs. De gripna är nu släppta men misstankarna kvarstår.

Gripandet och beslaget är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i området och region Stockholm driver.

– Vi ser att vårt arbete ger resultat. Nätverken och individerna är under press och vi griper fler och tar deras vapen, narkotika och pengar, säger Patrik Nuss, inspektör vid lokalpolisområde Järva.