Man häktad för grovt vapenbrott i Husby

Flera personer med koppling till organiserad brottslighet i Järva har gripits den senaste veckan. Bland annat häktades idag en person misstänkt för grovt vapenbrott.

Vid kontroll av ett källarförråd i Husby torsdagen den 19 november påträffades ett skjutvapen. I samband med beslaget greps en person som nu har häktats misstänkt för grovt vapenbrott.

Natten mot idag, den 23 november, genomfördes ett fordonsstopp i Rinkeby där två personer med koppling till ett kriminellt gäng påträffades med narkotika. Personerna sitter nu anhållna misstänkta för narkotikabrott.

Två män greps för grovt häleri

I onsdags i förra veckan kunde även två personer med kopplingar till kriminella grupperingar i Järva-området gripas i Solna misstänkta för grovt häleri i samband med att en bil beslagtogs. De gripna är nu släppta men misstankarna kvarstår.

Gripandet och beslaget är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i området och region Stockholm driver.

– Vi ser att vårt arbete ger resultat. Nätverken och individerna är under press och vi griper fler och tar deras vapen, narkotika och pengar, säger Patrik Nuss, inspektör vid lokalpolisområde Järva.