Polisen möter unga på Saco studentmässan och Gymnasiemässan

Två poliser som står vid en roll-up och filmas.

Polisen behöver bli fler! De digitala mötesplatserna har blivit än mer viktiga inte minst i coronapandemin, och närmaste tiden deltar polisen i region Stockholm på två mässor som når tiotusentals unga – helt och hållet på nätet.

Polisen behöver fler medarbetare. En viktig del är att öka antalet sökande till polisutbildningen eftersom behovet av nya poliser är stort.  

Från fysisk medverkan till digital

I polisregion Stockholm pågår aktiviteter för att uppmärksamma unga om polisyrket. I och med coronapandemin har mycket ställts om till mer digitalt arbete. Flera mässor som tidigare varit fysiska kommer nu enbart att hållas på internet.

Stockholmspolisen medverkar nu på Gymnasiemässan och tillsammans med andra polisregioner på Saco studentmässan som hålls under perioden 19–27 november.  Den digitala Saco studentmässan räknar med runt 30 000 besökare. Elisabet Degen-Hansson är projektledare för Rekrytering och Employer Branding-gruppen i Stockholm:

- Tidigare har vi varit på plats i mässhallar, konferenssalar och mötesrum. I våras ställdes många evenemang in och sedan dess har vi ställt om och anpassat oss till den rådande situationen. I våra digitala montrar och i våra chattar på mässornas hemsidor kommer vi fortsätta att kunna möta unga människor, men på ett annat sätt.

Social medier – viktig digital plattform

Polisen i region Stockholm är som alltid aktiva på sociala medier och även här arbetar de för att uppmärksamma fler unga på möjligheten att bli polis och att söka till polisutbildningen.  Bland annat kommer flera lokalpolisområden den närmaste tiden att ha chattar på Facebook och Instagram för att möta följarna och berätta om hur det är att jobba just i det lokalpolisområdet.

Kampanj för att uppmärksamma ingripandepoliserna

Den 23 november startar den nationella kampanjen för att uppmärksamma ingripandepolisernas arbete, som kommer att synas i polisens sociala mediekanaler och i utomhusreklam på skärmar och bussar. En ingripandepolis är den uniformerade polisen som arbetar i yttre tjänst som man ser ute i samhället och som bland annat åker på akuta 112-uppdrag.
 

Relaterad information

Läs mer om att bli polis

Bli polis
Jobba hos polisen 

Läs mer om mässorna

SACO Studenmässa
Gymnasiemässan