Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Polisen möter unga på Saco studentmässan

Polisen behöver bli fler! De digitala mötesplatserna har blivit än mer viktiga inte minst i coronapandemin, och nästa vecka deltar polisen i region Syd på Saco studentmässa som når tiotusentals unga – helt och hållet på nätet.

Polisen behöver fler medarbetare. En viktig del är att öka antalet sökande till polisutbildningen eftersom behovet av nya poliser är stort. Lika viktigt är det att hitta medarbetare till polisens civila tjänster.

Från fysisk medverkan till digital

I polisregion Syd pågår aktiviteter för att uppmärksamma unga på polisyrket. I och med coronapandemin har mycket ställts om till mer digitalt arbete. Flera mässor som tidigare varit fysiska kommer nu enbart att hållas på internet.

Polisen i region Syd medverkar nu på Saco studentmässa tillsammans med andra polisregioner. Studentmässan hålls under perioden 24–27 november.  Den digitala Saco studentmässan räknar med runt 30 000 besökare.

Sara Didrichsen från polisområde Malmö och en av de som ansvarar för polisens medverkan på mässan:

– Tidigare har vi varit på plats i mässhallar, konferenssalar och olika mötesrum. I våras ställdes många evenemang in och sedan dess har vi ställt om och anpassat oss till den rådande situationen. I vår digitala monter på mässan och i chattforum på mässans hemsida kommer vi fortsätta att kunna möta unga människor, men på ett annat sätt.

Social medier – viktig digital plattform

Polisen i region Syd är som alltid aktiv på sociala medier. Även här arbetar vi för att uppmärksamma fler unga på möjligheten att bli polis eller jobba civilt inom myndigheten och att söka till polisutbildningen.

Kampanj för att uppmärksamma ingripandepoliserna

Den 23 november startar den nationella kampanjen för att uppmärksamma ingripandepolisernas arbete, som kommer att synas i polisens sociala mediekanaler och i utomhusreklam på skärmar och bussar. En ingripandepolis är den uniformerade polis som arbetar i yttre tjänst som man ser ute i samhället och som bland annat åker på akuta 112-uppdrag.