Polisen på digitala kunskapsmässan

Polis talar med två personer.

I år är mässan Kunskap och framtid digital. Polisen finns med i egen digital monter. Bild: Lars Hedelin

Den här veckan startar Kunskap och framtid – Västsveriges största jobb- och utbildningsmässa som detta år är digital. Polisen är på plats i digital monter för att chatta med besökarna.

Polisen är med på mässan precis som flera andra myndigheter och stora arbetsgivare i Sverige. Besökare på mässan är personal och studenter från universitet och högskolor från hela landet och även från andra länder.

– Mässan vill inspirera, vägleda och väcka nyfikenhet hos besökarna. Tanken är att besökarna ska få kunskap, inspiration och svar på sina frågor om val av utbildning och karriär. Polisen har varit med på denna mässa under flera år och ser ett stort värde i att finnas med här, säger Anders Henckel på HR-avdelningen och aspirantutbildningsansvarig i region Väst.

Polisens inriktning vid mässan är att attrahera till polisutbildningen. Mässan pågår onsdagen den 18 november och torsdagen den 19 november och är öppen från kl. 10.00 till 20.00 båda dagarna, allt sker digitalt på kunskapframtid.se.

I den digitala montern visas program och där kan besökarna ställa sina frågor om utbildningen och polisyrket genom att chatta med poliser.

Polisens har fyra fasta programpunkter, kl. 11.15 och 15.45 båda dagarna. I samband med programmet finns det möjlighet att ställa frågor i en chatt.

På mässans webbplats finns alla utställare och hela programmet.

All information om utbildningen och ansökan på polisen.se/blipolis