Tre anhållna efter skjutningar mot bostäder i Södertälje

Tre personer har anhållits misstänkta för grova brott efter förra veckans skjutningar mot bostadshus i Södertälje.

Vid två tillfällen de senaste dagarna har gärningspersoner skjutit rakt in i bostadshus utan att veta vem eller vilka som befann sig i husen. De personer som fanns i husen löpte stor risk att träffas men klarade sig utan skador.

- Den här typen av grova våldsbrott, där gärningsmännen skjuter rakt in i ett familjehus, visar på total brist i respekten för människovärdet. Vi kommer att lägga stora resurser på att få fast dem som gjort det här, säger Daniel Löfgren, operativ samordnare på lokalpolisområde Södertälje.

Händelserna hade koppling till de kriminella nätverk som finns i Södertälje och polisen har arbetat intensivt sedan i fredags med dessa ärenden. Resultatet är att polisen på måndagsmorgonen kunde slå till mot ett antal adresser runt om i Södertälje, göra husrannsakningar och gripa tre personer.

De tre personerna är män i 20-25-årsåldern och samtliga är nu anhållna misstänkta för grova brott. Dessutom väntar fler gripanden.

- Polisen kommer fortsätta att prioritera dessa utredningar som vi ser som en eskalering av våldet i den kriminella miljön. Vi behöver ytterligare upplysningar från alla som har något att tillföra för att avbryta den pågående konflikten. Polisen kommer satsa extra på hög synlighet och operativa åtgärder och vi samverkar med hela regionens samlade resurs för att klara upp brotten. Det våldsamma beteendet och agerandet måste upphöra direkt och lägesbilden i Södertälje behöver åter normaliseras. Den samverkan som finns med Södertälje kommun intensifieras ytterligare utifrån de brott som har skett, säger Max Åkerwall, lokalpolisområdeschef i Södertälje.