Tre anhållna för stölder i Norrtälje

På onsdagen den 18 november greps två personer på en parkering i Norrtälje misstänkta för att försöka stjäla en bil med hjälp av störsändare. Ytterligare en person greps för att ha stulit kött i en butik.

Strax efter klockan 12 på onsdagen såg butikskontrollanter en person stjäla kött i en mataffär vid ett handelsområde i Norrtälje och larmade polisen som kunde gripa mannen. I mannens bil hittades oxfilé och andra varor till ett värde av ungefär tio tusen kronor. Mannen är anhållen misstänkt för stöld.

Försökte stjäla bil

Vid halv tre-tiden samma dag såg butikskontrollanter två personer på parkeringen som försökte bryta sig in i en bil, och höll kvar dem tills polisen kom på plats. Männen hade på sig spårsändare, utrustning för att manipulera och öppna elektroniska lås för att kunna stjäla bilar. Polisen hittade även nycklar till en bil och sökte i närområdet utan resultat. Männen är anhållna för försök till grov stöld.

– Uppmärksamma butikskontrollanter gjorde ett kanonjobb, vilket gjorde att polisen kunde vara snabbt på plats, säger Jonas Gutebrand, lokal brottssamordnare hos polisen i Norrtälje.

Polisen misstänker att männen har koppling till organiserade stöldligor. En av männen har befunnit sig i landet trots avvisningsbeslut.

Stöld av bil och bildelar - skydda dig