Två anhållna efter stulna bildelar och verktyg i Nacka och Huddinge

Det senaste dygnet har två män gripits misstänkta för stölder av bildelar från nyare bilar samt hantering av en större mängd misstänkt stulna verktyg.

Polis beordrades tidigt på morgonen den 19 november till ett bilföretag i Nacka med anledning av ett pågående inbrott. Ett säkerhetsföretag hade sett i sina kameror hur en gärningsman hade krupit in under grinden till företaget och hur denne rörde sig inne på området för att sedan krypa ut under samma grind.

En polispatrull kontrollerade en stund senare en person i närområdet. I mannens bil påträffades misstänkt stöldgods i form av bildelar från nyare bilar, bland annat baklyktor, framlyktor och batteri. Mannen som är i 35-årsåldern greps misstänkt för stöld och anhölls senare av åklagare. Det misstänkta stöldgodset togs i beslag och polis ska nu analysera det hittills insamlade utredningsmaterialet, bland annat övervakningsfilmer, samt se om mannen går att knyta till fler bildelsstölder i regionen.

Person såg sina stulna verktyg på nätet 

Dagen innan, den 18 november, greps en man i 30-årsåldern i en bostad i Huddinge misstänkt för häleri. Ärendet uppdagades genom att en person upptäckte verktyg som han tidigare blivit bestulen på som nu låg uppe på en köp-och säljsajt på nätet. Efter ett intensivt polisarbete så hittade polisen under onsdagen ett stort antal verktyg i en bostad och en man kunde gripas och senare anhållas.

Polisen arbetar ännu med att knyta det beslagtagna stöldgodset till dess rätta ägare.

– Blir man av med sina verktyg är det bra om man uppger eventuella serienummer och märkning på verktygen. Detta för att underlätta polisens arbete med att härleda en målsägande, säger Petra Eremar, vid polisen i Huddinge.