Vapen och narkotika beslagtogs i Märsta

Under en insats den 11 november beslagtog polispatruller vapen och narkotika i Märsta och Valsta.

Polisen har under de senaste veckorna ökat sin närvaro i Sigtuna kommun med fokus på Märsta och Valsta. Som ett led i detta genomförde polisen en aktivitet under onsdagskvällen som involverade ett 30-tal poliser samt två hundpatruller.

Syftet var att leta efter vapen och narkotika genom att söka igenom källargångar, trapphus och allmänna utrymmen i utvalda fastigheter. På vissa platser sökte patrullerna även i angränsande terräng. Aktiviteten var framgångsrik och polisen beslagtog både vapen och narkotika i form av marijuana, kokain och hasch.

– Vi fortsätter att jobba med en hög synlighet i Märsta och Valsta. Vi hade en effektiv insats den 11 november med ett resultat vi är nöjda med säger Martin Wallin, kriminalinspektör och samordnare för arbetet mot den grova organiserade brottsligheten.

Ökat tryck mot kriminellt nätverk

I mars 2020 påbörjade polisen i Sollentuna en långsiktig, riktad insats i området med en strategi att successivt skapa ett yttre tryck mot det kriminella nätverket i området för att minska dess förmåga att fortsätta med sina kriminella aktiviteter. Detta sker genom såväl ökad synlig polisiär resurs samt genom spaning, förhör och underrättelse.

Polisens arbete har gett resultat i form av frihetsberövanden, större narkotikabeslag, vapenbeslag som under de senaste veckorna genererat kraftiga motaktiviteter från nätverket i form av skjutningar, bilbränder, blåljussabotage, skadegörelse samt försök till mordbrand.

Med anledning av ovanstående händelser har polisen höjt den lokala närvaron i områdena Märsta och Valsta ytterligare och fortsätter med ett högt tryck mot nätverket med syfte att förhindra ytterligare brott mot tredje man, brott mot objekt kopplade till kommunen samt brott mot Polismyndigheten.