Ytterligare två gripna kopplade till nätverk i södra Stockholm

I samband med gripande av två personer i Vårby tisdag den 10 november påträffades ett stort antal vapen, sprängmedel och ammunition, bland annat flertalet automatvapen och handgranater.

Under tisdagen den 10 november genomfördes en husrannsakan i Vårby i södra Stockholm. Husrannsakan gjordes inom ramen för ett större ärende i Polisområde Stockholm Syd där det sedan tidigare sitter 19 häktade personer.

Vid tisdagens husrannsakan anträffades ett stort antal vapen, sprängmedel och ammunition, bland annat flera automatvapen och flera handgranater. På tisdagen greps två personer misstänkta för det grova vapenbrottet.

Utredningen i sin helhet förväntas vara klar i vår och består bland annat av förberedelse och stämpling till mord, synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott, grov allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, människorov och rån.

”Reducering av de kriminellas förmåga”

Ett flertal personer från nätverket är häktade för nämnda brott, så även nätverksledaren.

– Polisens långsiktiga arbete mot kriminella nätverk har lett till ytterligare viktiga gripanden och reducering av de kriminellas förmåga. Lokalpolisområde Huddinge har under tisdagen i samverkan med grova brott och andra polisiära enheter frihetsberövat ytterligare personer med koppling till grov kriminalitet. I samband med gripandet gjordes viktiga utredningsåtgärder som stärker misstankarna mot de inblandade, säger Johan Andersson lokalpolisområdeschef i Huddinge.

Beslagen och gripandena är en del i arbetet mot den grova och organiserade brottsligheten som polisen i region Stockholm driver.

Läs även: Ledare för Vårbynätverket gripen i Spanien