35 kilo amfetamin i beslag efter hamnkontroll i Nynäshamn

Vid en gemensam insats mellan Tullverket och Polisen i hamnen i Nynäshamn den 7 oktober i år gjordes ett beslag av 35 kilo amfetamin. En man är anhållen som misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling.

– Vi har en bra samverkan med övriga myndigheter och arbetar för att bland annat öka kontrollerna av in- eller utförsel i våra hamnar. Denna gång ledde arbetet till att ett stort beslag narkotika aldrig kommer att hamna på gatan, säger Per-Arne Kaati, vid gränspolisen i region Stockholm.

Kontrollen i hamnen i Nynäshamn gjordes både av de som gick och körde på färjor och både polis och tull deltog. Insatsen den 7 oktober ledde till att 35 kilo amfetamin påträffades och kunde tas i beslag. Senare samma dag kunde också en man gripas som misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling.

– Det arbete vi gör i hamnarna tillsammans med övriga myndigheter skickar ut viktiga signaler till resande att vi finns där och bekämpar den grova organiserade gränsöverskridande brottsligheten. Det arbetet kommer att fortsätta, säger Per-Arne Kaati.