Extra poliser i Flemingsberg ska skapa trygghet efter våldsbrott

Polisen har sedan en tid ökad närvaro i Flemingsberg för att skapa trygghet för dem som bor och verkar i området och rapportera dem som begår brott.

Under föregående helg skedde två grova våldsbrott i Flemingsberg. Fredagen den 23 oktober knivskadades en 17-åring med flertalet knivhugg. Händelsen utreds som mordförsök och ingen är i nuläget frihetsberövad. Dagen efter, den 24 oktober, rånades en person på bil och plånbok och gärningspersonen gjorde sedan ett uttag med målsägarens bankkort. I detta ärende sitter en person häktad.

Med anledning av helgens grova brott har polisen nu och en tid framför extra poliser i området i trygghetsskapande och brottsutredande syfte. Responsen från dem som bor och arbetar i området har varit god.

– Vi är här för att skapa trygghet för de boende och för dem som verkar i området. Vi jobbar också offensivt och rapporterar dem som begår brott och avvisar och avlägsnar dem som stör, säger Magnus Åhgren, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Huddinge och fortsätter:

– Polisen arbetar varje dag hårt mot nätverkskriminella i Flemingsberg som den senaste tiden har skapat stor otrygghet och betett sig illa och begått brott mot boende och handlare.

Polisen arbetar tätt ihop med andra aktörer, bland annat fastighetsbolagen i området, Huddinge kommun samt näringsidkare.

Polisen önskar tips om grova brott i Flemingsberg

Har du information gällande:

  • Mordförsöket den 23 oktober vid 21.50-tiden, där en 17-årig pojke blev skadad av ett stickvapen vid en busshållplats på Hälsovägen i Flemingsberg?
  • Rånet den 24 oktober vid 17-tiden där en person blev rånad på en bil och bankkort?

Kontakta i sådana fall polisen på 11414, genom att besöka närmaste polisstation eller genom att använda polisens tipsformulär.

Du kan också ta kontakt med poliser på plats.