Felparkerad bil ledde till vapenbrott och beslag av sprängämnen

Den 7 april kontrollerade två poliser en felparkerad bil vilket ledde till ett stort beslag av sprängmedel, patroner och narkotika. Ägaren till bilen, en 47-årig man, har nu döms till fängelse i två år och åtta månader.

Poliserna upptäckte att det stod en felparkerad bil på Karlbergsvägen i Stockholm, i bilens främre passagerarsäte satt en man och sov.

– Till en början fick jag en känsla av att mannen kanske var drogpåverkad så vi tänkte att vi skulle prata med honom för att skapa oss en bättre bild, berättar en av poliserna.

De beslutade sig för att kontrollera mannen, vid visitationen hittade de narkotika och tre patroner till ett vapen med kaliber 22. Ärendet växte och i mannens mobiltelefon fanns bilder och filmer på vapen.

Vapen och sprängämnen påträffades vid husrannsakan

Mannen greps och en annan polispatrull genomförde en husrannsakan i mannens bostad samt i en verkstadslokal där mannen arbetade. I verkstadslokalen påträffades en stor mängd sprängämnen, vapen samt patroner. Man tillkallade även bombtekniker som hittade dynamit och pentylstubin i lokalen.

Tingsrätten dömde den 47-årige mannen för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt grovt vapenbrott jämte annan brottslighet.