Flera bostadsinbrott med samma tillvägagångssätt i Polisregion Öst

En våg av bostadsinbrott har inträffat i Polisregion Öst den senaste tiden. I helgen var det boende i Norrköping som hade påhälsning vid fyra tillfällen och förra veckan var det boende i Nyköping och Jönköping/Värnamo.

Norrköping har den senaste månaden haft 11 inbrott och senaste veckan har det varit sammanlagt 18 inbrott i Polisregion Öst.

Polisen misstänker att det är samma personer som ligger bakom inbrotten på samtliga platser eftersom tillvägagångssättet är detsamma. Tjuvarna går runt i områdena och rekognoserar vilka hus de tycker är lämpliga att göra inbrott i. De gör det bland annat genom att titta in genom fönstren.

– Det finns flera vittnesuppgifter om personer som stått och tittat in genom fönster, och det är genom fönster eller altandörren gärningsmännen tar sig in, säger Eva Johansson, analytiker vid polisen i Region Öst.

En annan orsak till att polisen tror att det handlar om samma inbrottstjuvar är att det besöker orter i närheten av E4:an.

Det tjuvarna stulit vid inbrotten är huvudsakligen smycken och kontanter, och polisen uppmanar nu allmänheten att vara extra vaksamma mot  händelser och skeenden som inte tillhör det normala i bostadsområden.

Det går alltid att tipsa polisen genom att ringa 114 14 eller att gå in på polisens hemsida och fylla i ett tipsformulär.