Kontroller av A-traktorer och mopeder i Kungälv/Ale

Trafikrelaterad brottslighet är en stor del av problembilden i Kungälv/Ale och åtgärden är en del av polisens medborgarlöfte.

Trafikrelaterad brottslighet är en stor del av problembilden i Kungälv/Ale och åtgärden är en del av polisens medborgarlöfte. Bild: Polisen

Under måndag och tisdag genomförde lokalpolis och trafikpolis riktade kontroller av A-traktorer och mopeder inne i Kungälv med närområde.

Trafikrelaterad brottslighet är en stor del av problembilden i Kungälv/Ale och åtgärden är en del av polisens medborgarlöfte.

– Vi samverkar ikväll med polisens trafiksektion för att uppfylla vårt medborgarlöfte, säger lokalpolisområdeschef Christian Nylén.

Bland annat genomförde polisens bilinspektörer 35 besiktningar under insatsen och 39 ordningsböter utfärdades. Samtidigt menar Christian Nylén att A- och E-traktorer har fått ett oförtjänt dåligt rykte.

– Syftet med den här insatsen är framförallt att öka säkerheten för både ungdomar och andra trafikanter, inte att visa upp siffror och statistik. I grunden ser vi mycket positivt på och tycker det är viktigt att ungdomarna kan ägna sig åt en meningsfull och organiserad fritidssysselsättning.

– Vi vill hjälpa de motorintresserade att göra rätt, genom att öka medvetenheten hos ungdomarna och se till att de utövar sin hobby på ett lagligt och säkert sätt, både för dem själva och för övriga medtrafikanter.