Man döms för grovt vapenbrott efter att pistol och handgranat hittats i trädgård

När polisen gjorde en husrannsakan i en lägenhet i Bro i somras påträffades en handgranat och en pistol. De låg under en presenning i trädgården i anslutning till lägenheten. Mannen har nu dömts till fängelse i tre år och fyra månader.

Insatsen genomfördes i samband med att polisen i norra Stockholm hade en trygghetsskapande resurs som under två månader patrullerade i Bro i princip dygnet runt. Bakgrunden var att en handgranat hade kastats mot en villa i Bro den 29 juni och en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse hade inletts.  

När polisen gjorde husrannsakan i en lägenhet i Bro hittade man en stor mängd militär ammunition samt narkotika. I trädgården som låg i anslutning till lägenheten hittade man under en presenning en skarp handgranat med ursprung i före detta Jugoslavien och en skarp pistol.  

Den man i 25-årsåldern som bodde i lägenheten greps och igår kom domen. Han döms för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och narkotikabrott samt penningtvättbrott till tre år och fyra månaders fängelse. Mannen ska även betala 104 000 kronor i skadestånd till en privatperson och en bank.  

Utredningen om handgranaten som kastades mot villan i Bro pågår fortfarande. Den man som dömts för ovan brott är inte misstänkt för det brottet.